top of page
fasadpersienn.jpg
VÅRA PRODUKTER

Persienner Stockholm

Persiennerstandard.jpg
UTFORSKA

Persienner av standardmodell

Standard är den modell av persienner som har funnits längst på marknaden. Den har näst intill den fulländade konstruktionen och har under senare tid enbart fått komponenter av mer nöttåliga material. Standardpersienner passar i alla tvåglasfönster och treglasfönster. Det vanligaste monteringssättet är mellan glasen men om man av utrymmesskäl inte kan få plats med dem mellan glas, finns idag ett antal olika konsoller att tillgå för enkel och stilfull montering.

Mät den synliga glasytan, både på bredden och höjden. Mät alla fönster som är aktuella. Gör inga egna avdrag på måtten. Alla avdrag görs automatisk vid tillverkningstilfället. För att få plats mellan glasen behövs minst ett mellanrum på 28 mm.

UTFORSKA

VIP

Värmeisolerande persienner är en typ av persienner med specialslutning och mycket bra isoleringsegenskaper. Mellan rutorna i ett fönster förloras värmen huvudsakligen genom infraröd strålning. En del förloras även genom ledning och självkonvektion. Den värmeisolerande persiennens funktion bygger på två egenskaper:

Hög reflektionsförmåga för infraröd strålning. En högreflekterande yta utsänder även väldigt lite strålning. Bra slutning mellan lamellerna som bildar en tät barriär för strålning och ett effektivt hinder för självkonvektion. Det finns två typer av värmeisolerande persienner att välja på.

Typ 1: Har lameller med högreflekterande och lågemitterande ytor på bägge sidor. Typ 1 har den högsta värmeisoleringsförmågan. Med denna persienn höjer man temperaturen på fönstrets insida med upp till 6 °

Typ 2: Har lameller med högreflekterande och lågemitterande ytor på ena sidan och färg på den andra (insidan). Detta innebär att Typ 2 har en sämre värmeisolation än Typ 1 men ändå blir den lika bra som en treglasisolerruta. Detta ger en möjligheten att välja färg på insidan av persiennen mot rummet och ändå ha bra isolering.

Persienner är utmärkt som solskydd på sommaren. Lamellernas yta reflekterar upp till 75 % av solvärmen. En målad yta som reflekterar ca 60 % är inte lika effetivt, då solvärme som inte reflekteras istället absorberas av lamellerna och då kan bidraga till att huset värms upp.

vip-768x1024.jpg
vip1-scaled.jpg
UTFORSKA

Tätslutande Persienner

Tätslutande persienner kom till samtidigt som man uppfann den värmeisolerande persiennen. Tack vare specialbockning av lamellerna enligt samma modell som till värmeisolerande persienner får man en modell som mörklägger överlägset bättre än en standardpersienn. Tätslutande persienner passar i alla tvåglasfönster och treglasfönster. Det vanligaste monteringssättet är mellan glasen men om man av utrymmesskäl inte kan få plats med dem mellan glas, finns idag ett antal olika konsoller att tillgå för enkel och stilfull montering.

Mät den synliga glasytan, både på bredden och höjden. Mät alla fönster som är aktuella. Gör inga egna avdrag på måtten. Alla avdrag görs automatisk vid tillverkningstilfället. För att få plats mellan glasen behövs minst ett mellanrum på 28 mm.

UTFORSKA

Fasadpersienner

Fasadpersienner är en kraftigare variant av persienner med en lamellbredd på 80 mm. Dessa är speciellt anpassade för att monteras på utsidan av fasaden. Fasadpersienner är en mycket effektiv avskärmare av solvärme och sänker därigenom innetemperaturen vilket i sin tur ger en behagligare arbetsmiljö. Fasadpersienner skyddar även fönstren från både väder och vind och är mycket väl lämpade för stora fönsterytor. Om man söker större persienner för inomhusbruk, tillverkas det även fasadpersienner i mindre lamellstorlekar. Dessa är lämpade för både inom- och utomhusmontage. Fasadpersienner går utmärkt att seriekoppla och passar mycket bra att montera på långa fönsterrader.

Överlist i brännlackerat och korrosionsbeständigt stål.
Brännlackerade och rullformade lameller i aluminium.
Styrstift och bandförskoningar i UV-beständig plast.
Underlisten är tillverkad i strängpressad, anodiserad aluminium. Förstärkningar i profilen gör att den blir särskilt stabil och vridstyv.
Ändskydd med rörliga styrstift.
Gejdrar i strängpressat anodiserat aluminium med PCV-inlägg.
Textil, stegband och hissband i 100% polyester som är krymp- och töjfria.
Mekaniskt patenterade speciallager av plast som är dammtäta och självsmörjande.

Fasadpersienn1.jpg
trapersienn.jpg
UTFORSKA

Träpersienner

Träpersienner är ett naturligt alternativ som ger ett varmt och levande ljus. Är man ute efter ett exlusivt avskärmningsalternativ. Faller träpersienner som det helt naturliga valet. Träpersiennerna tillverkas i många varma och levande färger som matchar traditionell inredning lika väl som modern inredning. Med träpersienner är det lätt att understryka rummets och möblernas karaktär. Träpersienner avger ett mycket behagligt och alldeles speciellt ljus. Det stora urvalet ger dig många möjligheter att finslipa rummets identitet och miljö genom att matcha färger på lameller, stegsnören, vävda band, linknoppar och andra valbara detaljer. Vi använder oss av två olika beprövade och robusta konstruktioner. Ett med massivt trä i överlisten och ett med fanerad metallöverlist. Den senare går att få med motordrift.

Lamellerna är tillverkade av massivt trä och finns som standard i träslagen ask, björk, ek, furu, körsbär, lind, mahogny och teak. Lameller finns även i massivt trä som betsas i ett stort antal färger. Lamellerna kan fås i bredderna 25, 35, 50 och 75 mm.

Stegband och linor är tillverkade av polyester/bomull. Banden kan fås i bredderna 3, 12, 25 och 38 mm.

Lamellerna kan erhållas med ytbehandling av olja alternativt klarlack eller lasyr i 8 olika kulörer som standard. Stegband och linor finns i 16 standardkulörer.

UTFORSKA

50mm Persienner

Denna persienn kan regleras manuellt med linor eller kompletterad med motorstyrning.
Max mått 4000 x 4000 mm.
Det finns ett flertal färger på lameller att välja på.
Stegsnören och linor är tillverkade av 100% polyester.

persienn50mm1.jpg
REFERENSER

Persienner Stockholm – Vanliga frågor

 • Vilket solskydd passar bäst?
  Det är en fråga som avgörs av många faktorer. Hur ser din bostad ut, vilka krav ställer du, hur ser din budget ut och vilka övriga preferenser har du? För vissa är vanliga persienner det bästa valet – för andra så är markiser ett bättre val. Har man exempelvis en egen verksamhet – restaurang eller café – finns speciella solskydd som går att skräddarsy för detta. Valet är svårt, men vi hjälper dig gärna att hitta rätt!
 • Hur många olika typer av markiser finns det?
  Det är enkelt att bunta ihop alla markiser till en och samma sak. Sanningen är emellertid den att det finns flera olika typer av markiser – som alla har olika egenskaper och som passar bättre och sämre vid olika typer av boenden. Hos oss hittar du allt från fönstermarkiser, korgmarkiser och terrassmarkiser. Dessutom finns restaurangmarkiser i vårt lager. Oavsett vilken sort du väljer så garanteras du en lösning som passar bäst för din bostad och din budget när du väljer oss.
 • Installation av markiser
  Vad gäller installation och montering av markiser är det betydligt svårare än vad många tror. Handlar det om exempelvis fönstermarkiser eller – i synnerhet – terrassmarkiser är det dels ett tungt jobb och dels också ett jobb som kräver vissa förkunskaper och rätt verktyg. Ett misslyckande i samband med installationen kan innebära att markisen lossnar från förankringen och att exempelvis fasaden på ditt hus skadas. Det kan även innebära att din markis hänger snett – och att du inte alls når det estetiska lyft till bostaden som du velat nå. Givetvis så är det också en fråga om funktion: en felaktig installation kan innebära att din markis inte går att fälla in- eller dra ut som den ska göra. Vi erbjuder alltid installation och montering i samband med att du köper markiser. Att inkludera ett professionellt jobb med installationen är en garanti för lång livslängd, full funktion och ett estetiskt lyft till din villa, lägenhet eller restaurang.
 • Skötsel, service och underhåll av markiser och solskydd
  För att dina framtida markiser – eller ditt solskydd – ska nå den förväntade livslängden vilar ett visst ansvar på dig och din förmåga att sköta om- och underhålla dem. Det krävs att du exempelvis tvättar dina markiser med jämna mellanrum – lämpligen efter vintern och i samband med våren. Det är idag enklare att hålla efter markiser som en följd av den tekniska utvecklingen på tyget. I övrigt så rekommenderas även regelbunden service av markisens mer tekniska detaljer. I synnerhet om du har en automatisk markis så kommer en regelbunden service att vara en garant för en längre livslängd. Vi erbjuder service av alla typer av markiser och du kan även med fördel anlita oss även för underhåll i samband med att din service utförs. Vi kan även utföra reparationer – antingen på plats eller i vår verkstad – och du får genom våra tjänster en investering som lönar sig. Dina markiser ser snygga ut, de håller över tid och de erbjuder alltid den funktion som du vill ha. Genom regelbundet underhåll och service så sparar du pengar då du slipper akuta, mer kostsamma skador. Kontakta oss redan idag så ser vi över hur vi kan hjälpa dig!
 • FRÅGA 1: VAD ÄR TYPISKA RULLGARDINER?
  Svar: Rullgardiner är en typ av solskydd som kan justeras manuellt genom att dra i snöret eller kedjan. De erbjuder funktionalitet och enkelhet för att reglera ljusinsläppet i ditt hem eller företag.
 • FRÅGA 2: HUR FUNGERAR RULLGARDINER?
  Svar: Rullgardiner används genom att man manuellt drar i snöret eller kedjan för att höja eller sänka gardinerna efter behov.
 • FRÅGA 3: ÄR INSTALLATIONEN AV RULLGARDINER KOMPLICERAD?
  Svar: Nej, installationen av rullgardiner är vanligtvis enkel. Vid behov erbjuder Niklassons Markiser professionell installationshjälp.
 • FRÅGA 4: ÄR RULLGARDINER ENERGIEFFEKTIVA?
  Svar: Rullgardiner kan bidra till att reglera värme och ljus i ditt hem eller företag, vilket kan påverka energieffektiviteten.
 • FRÅGA 5: HUR UNDERHÅLLER JAG MINA RULLGARDINER?
  Svar: Underhåll av rullgardiner är vanligtvis enkelt. De behöver oftast bara torkas av med en mjuk trasa för att hålla dem rena och dammfria.
 • FRÅGA 6: VAR KAN JAG KÖPA RULLGARDINER?
  Svar: Du kan köpa rullgardiner direkt från Niklassons Markiser. Kontakta oss idag för mer information och en offert.
KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Vi kontaktar dig så snart vi kan men oftast inom 24 timmar.

bottom of page