top of page
velux-1024x1024.jpg
VÅRA PRODUKTER

Övriga solskydd

balkongskydd1.jpg
UTFORSKA

Balkongskydd

Höj och sänkbara balkongskydd i glasfiber, tyg eller genomskinlig plast. Ett praktiskt alternativ till dig som vill ha lite uterumskänsla på balkongen.

Vi tillverkar och monterar skydden så att de passar balkongen på bästa sätt.

Skydden är mycket enkla att hantera och finns i ett flertal olika färger.

UTFORSKA

Plisségardiner

En Plissségardinen är inte bara dekorativ utan också i högsta grad en effektiv solavskärmare och ett vackert insynsskydd. Plisségardinen smälter väl in i fönstermiljön och tar nästan ingen plats i uppdraget läge. Plisségardiner ger dig ett brett av urval av kvalitetsvävar för de mest skiftande behov och önskemål. På kontoret, i hemmet, på verandan eller på den inglasade balkongen. Överallt där klimatet kräver solavskärmning utan att stänga ute allt ljus är en plisségardin det perfekta valet. Du kanske behöver ett effektivt insynsskydd eller total mörkläggning. Med det breda urvalet av funktionsvävar finner du en plisségardin för varje behov.

Plissésortimentet består av fyra olika funktionsvävar. Den enfärgade, den mörkläggande, den transparenta med metalliserad baksida och den täta med metalliserad baksida.
En plisségardin med metalliserad baksida har, förutom det rent estetiska värdet, flera funktioner som hjälper dig att få en behaglig inomhusmiljö. När solen skiner avskärmar den värmen i solens strålar vilket gör att inomhustemperaturen blir behagligare.
Plisségardiner beställer man i exakt den storlek man vill ha.

Den enfärgade plisségardinen finns i 14 olika färger i bredder upp till 240 cm. Denna plissé har samma färg på båda sidor. Den mörkläggande plissén finns i 5 olika färger i bredder upp till 185 cm, alla med vit baksida.
Plissén med metalliserad baksida finns i två utföranden; en tät och en transparent i totalt 19 olika färger. Maximal plissébredd är 218 cm. Denna plissé är metalliserad på utsidan men upplevs som en enfärgad plissé inifrån rummet. Värmeisoleringsegenskaperna är bättre på den metalliserade plissén än för den enfärgade. Alla plissévävar är tillverkade i 100% polyester.

Monteras enkelt i fönsternisch eller i tak. Kan även monteras i lutande takfönster.

plissegardin1-683x1024.jpg
solfilm1-1024x1024.jpg
UTFORSKA

Solfilm

Säkerhetsfilm är ett transparent laminat i en- eller flerskikts polyester. Filmen kan monteras på insidan av alla typer av glas. Säkerhetsfilmen förstärker glaset genom att absorbera och sprida kraften av ett slag eller en stöt. Även om glaset spricker håller Säkerhetsfilmen glaset intakt i en enda bit.
 

Glas är lätt att krossa och ur säkerhets synpunkt är det fönstren som oftast är den svagaste länken. Därför är fönstren oftast målet när en tjuv vill göra en snabb ”smash & grab” kupp eller ta sig in i butiken, kontoret eller villan. Med det osynliga skyddet från säkerhetsfilmen möts tjuven av en oväntad överraskning. Glaset går sönder – men det splittras inte och det hålls kvar i karmen. Finns i åtta helt klara och fyra tonade laminat. Från tunna enkellaminat för personskydd till kraftiga flerskiktslaminat för intrångsskydd.

UTFORSKA

Velux

Alla VELUX takfönster är försedda med en typskylt med exakta uppgifter om fönstret. På takfönster med griplist är t.ex. uppgifterna placerade bakom ventilationsluckan i fönsterbågens övre högra hörn.
 
På andra typer av VELUX fönster är typskylten tydligt placerad på insidan av karmen eller fönsterbågen, eller bakom ventilationsluckan.

Med denna kod får man måtten anpassade så att solskyddet eller mörkläggningen bara är att montera på plats, väldigt enkelt.

 
Några alternativ till solskydd som VELUX erbjuder är klassisk persienn, klassisk rullgardin. Det finns även plisségardin och mörkläggningsrullgardin.

velux-1024x1024.jpg
solskarmar.jpg
UTFORSKA

Solskärmar

Solskärmar består av ett profilsystem som är anpassat för fast solavskärmning och fasadgaller. Solskärmarna är konstruerade att fungerar lika bra på nyproducerade som befintliga fastigheter.

Konstruktionen består av strängpressade aluminiumprofiler med naturanodiserad ytbehandling som standard. Profilerna kan även polyesterpulverlackeras i RAL eller NCS-kulör. För att uppnå högsta kvalitet på ytbehandlingen, kromateras profilerna innan lackering.

Lamell- och frontprofilernas utformning i förhållande till hållarna, medger längdförändringar i profilerna som uppstår vid väderomslag, utan att störande ljud som knäppningar och gnissel uppstår. Lamellhålaren infästes till bärprofilen med M6 skruv, vilket garanterar en säker och helt tyst konstruktion. Lamellerna skarvas till önskad längd med invändig skarvprofil.

Infästning mot vägg utförs med beslag av strängpressad aluminium, utfomade för att klara förekommande laster. Erfordras specialbeslag tillverkas dessa i rostfritt stål. Mellan beslagen för infästning och vägg monteras en tätningsplatta av EPDM-gummi.

Skruvdetaljer i rostfritt A4.
Profiler och infästningsbeslag i strängpressad naturanodiserad aluminium.
Specialbeslag i rostfritt stål.

Om ni har några frågor gällande Solskärmar eller bara undrar över något. Vänligen kontakta vår kundservice så hjälper de er gärna till rätta.

bottom of page